joi, 24 decembrie 2015

Rame rotunde si ovale din lemn natur


Rame ovale din lemn natur. Dimensiuni reduse de 8 x 10 cm si 7 x 9 cm. Ati crede ca se fac usor si ca ele ar trebui sa coste doi lei legatura, asa-i? Gresiti!! Daca goblenistele (caci ele sunt primele interesate de astfel de rame miniaturale) ar banui cat de pretentioase si scumpe ajung sa fie ramele rotunde si ovale liliputane ele ar renunta in graba sa mai coase lucrusoare de duzina de dimensiunea si forma aceasta sau s-ar resemna cu ramele comerciale dreptunghiulare cu pasparturi ovale.

Va previn ca astfel de rame (chiar si cele din lemn natur) sunt foarte inselatoare: ele par niste fleacuri in comparatie cu suratele lor mai mari si lumea se asteapta atunci sa coste o marunta fractiune din pretul unei rame normale. In realitate, pentru a produce miniaturi e nevoie de scule, dispozitive, materiale, cunostinte si indemanare cu totul speciale pe care sunteti norocosi sa le aflati undeva. Este, daca vreti, ca si cum v-ati dori un goblen oval de doar 8 x 10 cm dar cusut pe punct de 10 ori mai mic si cu 90 de culori in loc de 5 sau 6. Veti intelege repede ca va lipsesc nu doar acele si atele atat de subtiri dar si ca ochi sau mainile va tradeaza la acest grad de precizie. Pretul unui asemenea obiect nu poate fi calculat la centimetru patrat, la metru sau la kilogram, ci la lucrare, si nu are termeni comuni de comparatie. Ca sa nu mai vorbim despre riscul de a-ti pierde degetele daca lemnul cedeazaatunci cand il impingi in cutitul frezei. Ia priviti imaginile de mai jos. Asa-i ca va dor ochii si inimile?

Imaginile de mai sus au fost luate in timp ce se executau cele patru micutenii pe care le-ati admirat deja in prima imagine. 


(Mai multe despre ramele Roscas pe site-ul www.roscas.ro si pe blogulwww.rameroscas.blogspot.com).
‪#‎rameRoscas‬, ‪#‎rameRotunderameOvale‬,

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * *      Retineti ca  exista TREI BLOGURI  si UN WEB SITE "ROSCA'S"                     
3) Restaurari rame antice       (specializat)                                                    
4) ROSCAS     (web site-ul oficial al firmei ROSCAS SRL)                        
                                                                                        
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 
---------------------------------------------------------------------------
ROSCA'S SRL, unica manufactura de rame de calitate muzeala din Romania, are capacitatea de a ataca orice lucrare de restaurare, constructie sau reproducere in domeniul ramelor si firmelor clasice    www.roscas.ro